Двадесет и трима ученици от VIII до XII клас в ППМГ „Акад. проф. д-р Асен Златаров“ и г-жа Таня Николова – зам.-директор по административно-стопанската дейност в училището, взеха участие в локална среща „Промяната започва с теб в Ботевград“, инициирана от Национален младежки форум /НМФ/, съобщава сайтът на гимназията. 


На събитието, което се състоя на 5-ти октомври в хотел „Ботевград“, присъстваха кметът на община Ботевград Иван Гавалюгов и председателят на Национален младежки форум Симона Димитрова. Участниците, гостите и лекторите се включиха в дискусия, като поставиха проблемите на младежката общност и предложиха решения. 


Сред обсъжданите теми за промяна на местно ниво бяха: Изграждане на младежко пространство; Възможности за стаж и практическо кариерно ориентиране; Диверсификация на средствата за спорт; Перспективи за развитие на туризма; Екологичната ситуация в региона; Подобряване на транспорта в общината.


Национален младежки форум е най-голямата младежка платформа в България, която обединява в състава си 50 младежки организации от цялата страна, чиято мисия е да представлява интересите на младите хора в България и техните нужди, извеждайки на преден план значението и важността на младежките организации, тяхното развитие и участие в социалните и обществено-политически процеси. Осигуряването на ефективен структурен диалог чрез сътрудничество със съответните заинтересовани страни и институции, взимащи решения в младежката политика е сред основните цели на ръководството на НМФ.


Организацията е пълноправен член на Европейски младежки форум и активен партньор на национални и европейски институции в изграждане и застъпничество за младежки политики, като работи съвместно с младежки организации от Европа по проект „25-те процента“ за набиране на идеи и младежко участие към „Конференцията за бъдещето на Европа“ – демократичен процес, в който всички европейски граждани взимаме пряко участие с предложения за законопроекти и идеи за бъдещето.