След завършване на образованието си по право с отличен успех в Софийския университет „Св. Климент Охридски“ София Ризова работи като прокурорски помощник във Върховна касационна прокуратура. Тя встъпи в длъжност като младши прокурор в Районна прокуратура – Ботевград.


Двадесет младши магистрати встъпиха в длъжност в прокуратурите в Софийския апелативен район


На официалните церемонии младшите магистрати се заклеха в името на народа да прилагат точно Конституцията и законите на Република България, да изпълняват задълженията си по съвест и вътрешно убеждение. Тепърва им предстои като магистрати да бъдат безпристрастни, обективни и справедливи.


Работа в системата на прокуратурата те започват след спечелен конкурс за първоначално назначаване и задължително обучение в Националния институт на правосъдието (НИП). В съответствие с разпоредбите на Закона за съдебната власт, младшите магистрати са назначени с решения на Висшия съдебен съвет.


Младшите прокурори бяха посрещнати от колегите си в районните прокуратури в Благоевград, Враца, Кюстендил, Монтана, Перник, Ботевград, Видин и София. В следствените отдели към Окръжната и Градската прокуратури в София започват работа осем следоватeли.


На снимка 1: София Ризова с Мая Големанова - административен ръководител на Районна прокуратура - Ботевград.