Кражбата е станала на 7 декември в района на магазин „Фантастико”. Непълнолетният Б.Л. издърпал със сила найлонова торба от ръцете на възрастната Р.Т. Вътре било портмонето на жената със 720 лева в него. Благодарение на бързите действия на полицията младежът е заловен и срещу него е повдигато обвинение. Оказва се, че Б.Л. вече е осъждан през 2020 година за подобна кражба. Тогава съдът му дал две години лишаване от свобода условно с тригодишен изпитателен срок.
Б.Л. е с постоянен адрес Манаселска река. Младежът нито учи, нито работи. През последите месеци няколко пъти е пътувал в чужбина и се е връщал. Майка му работи в чужбина, а тук е оставен на грижите на баба му.


Прокуратурата поиска постоянна мярка здържане под стража с мотива, че престъплението е извършено в условията на рецидив и има опасност Б.Л.  да извърши ново престъпление, както и да напусне страната.
Защитата му поиска по-лека мярка „надзор от инспектор ДПС”. Адвокатът посочи, че Б.Л. вече е върнал 50 лева на ограбената жена.
По време на делото за определяне на мярката му за неотклонение Б.Л. заяви пред съда, че иска да се срещне с жената  и да й се извини лично.  „Обещавам, че ще се променя коренно. Ще замина с майка ми в Гърция,  за да работя и да си изкарвам честно парите. Моля съда да не ме задържа” – заяви той.
Състав на Ботевградския районен съд постанови постоянна мярка „задържане под стража” за непълнолетния Б.Л.