На 28 януари нашият съгражданин Даниел Ненчев представи книгата са “Идеи без граници. 30 интервюта със световни артисти от България”. Малкият салон на читалището наистина се оказа малък за любителите на художественото слово, за приятелите и почитателите на този успял в живота млад етрополец. 


Уважиха го още Марин маринов – народен представител, Станка Димитрова -  заместник-кмет, Христо Андреев – председател на Общинския съвет, Росица Иванова – началник-отдел в Общинския съвет, а вокално трио „Романтика” с ръководител Боян Шаранов го поздравиха със свое изпълнение.


Непосредствено преди поредното издание на Етрополската литературно-музикална има, представянето на книгата беше едно сполучливо съчетание на мероприятията около зимния празник „Свети Атанас”.


Приставянето на книгата извърши авторът, в сполучливото съчетание с видеостена. Зрителите видяха моменти от живота и творчеството на част от 30-тте персонажи в книгата: Александра Пендачанска, Александър Морфов, Георги Господинов, Теодосий Спасов, Райна Кабаиванска, на Хрсто Явашев-Кристо и особено на Васко Василев.


Основната тема беше правото и привилегията човек на бъде свободен.


В самото изказване изрази своята благодарност за постиженията в кариерата и в живото на своята майка Маргарита Ненчева, на учителката му от детската градина Радка Толева и първата му учителка Цветанка Николова, която го е въвела в познанието и в любовта към творчеството.  


“Идеи без граници” събира най-добрите 30 интервюта на журналиста Даниел Ненчев с български артисти със значими постижения по света. Книгата е отличена на наградите Златен лъв на Асоциация “Българска книга”. Повечето от интервютата са публикувани в различни български медии.


Авторът сподели, че да се направи едно интервю са необходими много срещи и разговори със съответната личност. Трябва да се вникне в същността на живота и творчеството й.


Даниел Ненчев е журналист в сърцето си от четиригодишен, когато попада в Радио София и започва да мечтае да бъде като своя дядо Димитър Ненчев– радио водещ. Преди да направи авторското си предаване Нова култура по Дарик, Даниел води пет години Денят започва с култура по БНТ 1.  


Работи за Max, Капитал, Дневник, egoist.bg. 5 години е водещ на Денят започва с култура по БНТ 1, после на предаванията Нова култура по Дарик и Мултимедия по Bulgaria ON AIR. В момента води Storytel LIVE.


Миналата година излезе неговата първа книга “Идеи без граници. 30 интервюта със световни артисти от България”, която беше отличена на наградите Златен лъв на Асоциация “Българска книга”.  


Завършил е Журналистика за електронни медии и Българска филология в СУ.


Освен с международна награда, заедно с екипа на предаването „Денят Започва с култура” на БНТ, Даниел е отличен от Столична община за ярки постижения областта на културата – за журналистика.  


Водеща на представянето на книгата беше Десислава Найденова.


Озвучаване: Евгени Овчаров