В брошурата са включени “горещ” телефон и електронните адреси, на които може да се съобщи за всяка корупционна проява, с която се сблъскваме лично или на която сме свидетели
“Нулева толерантност към корупцията” е логото на информационната брошура, издадена от ДПВО-МВР по проект “Комуникационната стратегия  на България за членство в Европейския съюз – 2008” г. Целта на изданието е да призове всички, които са пострадали или станали  свидетели на корупционни действия  да подават сигнали по телефона – 02 982 22 22  и по електронен път, на адресите www.nocorr.mvr.bg и www.nenakorupciata.org. В брошурата е дадена и подробна информация  как точно може да стане това, като според желанието си, хората могат да останат анонимни, или не. Сигнали могат да бъдат подавани както за прояви на корупция от полицейски служители, така и за всички други видове корупционни действия от служители на други институции..
 
Най-важният елемент в цялостната борба с корупцията е пълната нетърпимост към отделните случаи на корупционно поведение от страна на всички нас. Както корупцията, така и борбата с нея е двустранен процес – обществото трябва да промени начина си на мислене и да не допуска корупционни прояви. Борбата срещу корупцията заема приоритетно място сред дейностите, осъществявани от МВР, като министерството осъществява активно взаимодействие със структурите на гражданското общество, неправителствените организации, медиите и гражданите. В борбата с корупцията няма забранени територии, но единствено конкретните факти и данни могат да бъдат убедително доказателство за наличието на корупция. Затова и призивът  е хората да подават своите сигнали. Ако сигналът не е анонимен – неговият автор ще бъде уведомен за резултатите от извършената проверка на посочения от него адрес.
Информационната брошура ще бъде разпространена  в приемните на областните дирекции на МВР в страната, в дирекциите КАТ-Пътна полиция, в районни полицейски управления, както и в паспортните и миграционни служби - съобщиха от Пресцентъра на вътрешното министерство.