Острата криза, която от началото на седмицата обхвана баскетболния отбор на "Балкан", е пред овладяване. Първите стъпки бяха направени днес следобед. Освен че клубът издължи старите си алименти към играчите, те получиха авансово и част от предварително договорените си пари за септември (2008 г.).

Самите договори с БК "Балкан" баскетболистите предстои да подпишат утре, каза старши треньорът Георги Младенов. "Има тенденция към разрешаване на проблема", бе обнадежден той в ранния следобед на 17 септември, веднага след срещата между играчи, треньори и ръководство, проведена в спортната зала.

Може да се каже, че избухналият пожар е локализиран и потушен. Искрата му обаче много лесно може да бъде подпалена  отново, и то още след първия по-сериозен полъх на безпаричие. И ситуацията би станала  неконтролируема, особено след сключването на контрактите.

Засега единствената жертва от тази (почти) внезапна криза е сръбският център Даниел Зорич. Той не издържал на мрачните краски в картината, нарисувана му от негов съотборник, и в два през нощта палнал автомобила си и отпрашил за Сърбия, без да уведоми треньор или ръководство.

На негово място Жоро Младенов е уговорил идването на друг централен нападател, висок 208 см.

Утре от 18 часа в Ботевград "Балкан" ще изиграе контрола с "Ямбол". Треньорът Иван Чолаков е одобрил двамата американци, които бяха на проби, и най-вероятно ще играят срещу "Балкан".