Вижте мобилна версия на Botevgrad.COM
Анкети :: Дискусия за анкета

16.12.2020 / Бихте ли се ваксинирали срещу COVID-19?

Гласувай Виж резултатите
Общ брой гласували: 858
Още анкети »
Коментари
Guest , 17.12.20, 00:14 (преди 1 месец)
От общо медицинска и общо биологична гледна точка, винаги трябва да сме изключително внимателни, когато става дума за ВИРУСИ и ваксини срещу тях, а не за бактерии, защото вирусите се развиват интрацелуларно (вътреклетъчно) и се интегрират с нашия геном. Генетиците разкриват, че около 8% от човешкото ДНК е вирусно. Т.е. в историята на човешкия вид, чрез рекомбинация в нашата ДНК е инсерирана/инкорпорирана (вмъкната) 8% вирусна нуклеинова киселина (чужд генетичен материал) и ние живеем с нея симбиотично. Актуална илюстрация на това е примерът с вируса на варицелата. Както е известно, във всеки от нас, веднъж постъпил, той остава в тялото ни (основно в нервни ганглии) завинаги. Всички ние сме положителни на проба за вируса на варицела/херпес - за цял живот. При определени обстоятелства (токсичност, стрес и др.) той се активира и се проявява като херпес зостер. С други думи, срещата ни с вируси (много от които, освен всичко, са облигатен и естествен компонент на екосистемата, в която живеем) е интимна среща с друга генетична информация. И ако ние инженерираме с такава генетична информация (генно инженерство) и манипулираме по отношение на генома на клетките ни, трябва изключително внимателно да проучваме особено ДЪЛГОСРОЧНИТЕ ефекти на такава манипулация. Това ни задължава ваксините адресирани спрямо вирусни заболявания да претърпяват клинично проследяване поне 3-5 години, в който период тези ДЪЛГОСРОЧНИ странични ефекти да бъдат изследвани и проследени. В противен случай нараства рискът особено от отключване на автоимунни заболявания. Тогава организмът ни, в стремежа си да елиминира чуждия биологичен/генетичен агент, започва да унищожава и клетъчния им носител, т.е. нашите собствени клетки, които го съдържат. В този случай трябва да се претеглят щателно ПОЛЗИТЕ спрямо РИСКОВЕТЕ. И всеки от нас при добра информираност да реши за себе си, имайки предвид здравния си статус, дали да поеме този риск. Особено в случай, когато фирмите производители са си издействали имунитет да не могат да бъдат подвеждани под съдебна отговорност за каквито и да е щети и станични реакции. Кой може да бъде над закона - на този въпрос могат да отговорят юристите. Когато се касае за респираторна инфекция, която протича в 80% безсимптомно, т.е. човек изобщо не боледува от нея при среща с причинителя, но си изработва естествен имунитет, която само в 5% протича с тежка симптоматика, налагаща болнично лечение, тогава трябва да решим дали въобще се нуждаем от нея.

Guest , 18.12.20, 09:31 (преди 1 месец)
От толкова неразбираемо писане на човек му става скучно и не чете.

Guest , 20.12.20, 13:08 (преди 1 месец)
Неразбираемо е за ИДИОТИ като теб!

Благодаря на №1 (много вероятно да е лекар) за изключително ясната и полезна информация!

И без нея, за нищо на света нямаше да се подложа на безумната "ваксина", но така е още по-сигурно!

Пък който иска, ако ще да се подложи и на имплантиране на рога! Кул

Guest , 20.12.20, 13:46 (преди 1 месец)
От много ум ли сложи излишната запетая? Забележката е от ИДИОТА.След скобите имаш нужда от запетая и от грамотност.

Guest , 20.12.20, 16:57 (преди 1 месец)
Това за 5%=не е вярно .Ако е така,защо умират толкова много хора. Въпрос

Guest , 20.12.20, 18:26 (преди 1 месец)

Guest , 21.12.20, 20:48 (преди 1 месец)
Ти преброи ли колко са умрели? Или вярваш на боко тиквата? Палав

Guest , 23.12.20, 16:59 (преди 1 месец)
Умрелите от ковид, а не с ковид са много-повече от статистиката, за съжаление! Смъртносста е на много-високи нива, за което спомага нивото на превантивната култура у нас. Ние се сещаме за докторите, само когато стане твърде-късно. Надяваме се да се променим и ние като нация, с годините и нека всички да сте живи, здрави и щастливи!

Guest , 26.12.20, 19:07 (преди 1 месец)
Като се сетя преди години си сложих ваксина против грип на Пфайзер в Епика от безплатните и после една седмица едвам ходех...

Guest , 27.12.20, 22:35 (преди 1 месец)
Ми като ти е толкова акълът... Ама то в епиката нормални няма.

Шамар да е - без пари да е!

Ако искаш, правя едни ваксини, с кожена спринцовка! Напълно БЕЗПЛАТНИ! И предпазват от всичко! Само да не си много грозна...

Guest , 28.12.20, 08:08 (преди 4 седмици)
Балкан 3 Балкан 3 Балкан 3

Guest , 04.01.21, 23:28 (преди 3 седмици)
Това е просто плевмония

Guest , 06.01.21, 10:42 (преди 3 седмици)
1

Guest , 06.01.21, 11:54 (преди 3 седмици)
1

Guest , 07.01.21, 10:40 (преди 3 седмици)
РНК ваксините действат по различен начин от традиционните. Те подвеждат организма да произведе някои от вирусните протеини и така сам да предизвика имунен отговор.Вирусът се размножава, като със своята РНК кара човешките клетки да създават негови копия. Информационната РНК по същество представлява набор от генетични инструкции за ДНК. Попадайки в човешката клетка иРНК имитира вируса. Така клетката реагира все едно е заразена и произвежда част от протеините, които би генерирала и ако в нея беше попаднал истински вирус.Съответно имунната система се задейства и формира антитела, които да се преборят с мнимата зараза.Важно е да се отбележи, че за разлика от ДНК ваксините, като руската „Спутник V” и тази на „Астра Зенека”, които действат по подобен начин, но за пренос ползват вирусни вектори, иРНК не крие опасност от мутации. Това е така, защото в човешката клетка не влиза допълнителна ДНК.

Guest , 08.01.21, 23:31 (преди 2 седмици)
Пиши по-простичко и не се прави на умен. Никой няма да ти разбере сложната мисъл, която дори не е твоя, а е преписана от други хора.

Guest , 10.01.21, 16:09 (преди 2 седмици)
копувам сръбски ривотрил от 2 мг тел: 0877807488

tedisani2505@icloud.com

Guest , 14.01.21, 09:02 (преди 2 седмици)
1.Браво за прекрасната информация , за вирусите докторе. Ще си помисля дали да се ваксинирам.

Guest , 14.01.21, 17:15 (преди 2 седмици)
Щом тепърва ще мислиш дали да се ваксинираш, значи нищо не си разбрал от "докторската" информация.

Запетаята се пише пред "докторе".
Не бъдете анонимен, използвайте акаунта си
Моля, спазвайте добрия тон и не използвайте нецензурни и обидни изрази!
* Съгласно българското законодателство, botevgrad.com е длъжен да съхранява, и да предоставя на компетентните органи, при поискване, данни за публикации и коментари, поместени на страниците на сайта!
:D :) :( :o: :shock: :conf: 8) :lol: :x :P :uups: :cry: :evil: :twisted: :roll: :wink: :!: :?: :idea: :arrow: :balkan1: :balkan2: :balkan3: :bc: :vbc: