Вижте мобилна версия на Botevgrad.COM
Информация за потребителя - dicthebig
Потребителско име:dicthebig
Име:Господин Bat Stan
Статус:потребител / активен
Възраст:неизвестна
Регистриран на:25.10.07, 11:08 (преди 16 години)
Брой коментари в Новини:24
Последна промяна:20.01.16, 14:04 (преди 7 години)


Последните коментари в новини:


Само да попитам, всички дупки ли са изкърпени, всички тротоари ли са здрави, за самите контейнери има ли места, законни, а не на пътното платно. Маркировката е светеща нощем. Сигурно всеки ако се огледа около квартала си - ще има какво да предложи за поправка, не за подобрение. А иначе същата работа - да подава сигнал за пълен контейнер може да върши един служител на БКС с радиостанция. Поздрави на всички.

А в действителност мероприятието протече с обсъждане на конкретни предложения от присъстващите и с адекватни отговори от кмета и архитекта. Какви промени ще се нанесат - не знаем, но от добрия тон и обещанията се очаква да са съобразени с желанията на живущите.
Основно се коментираха гаражите и имаше предложение да се подредят гръб с гръб, като се покрият с навеси и се боядисат вратите еднакви. Да се запазят зелени площи. Да се промени очертаването на съществуващ паркинг. При Чешмата да се обособят 5 временни парко-места за наливане на вода, а не както сега да се спира на завоя. Локалното платно пред магазина на стълбичките и успоредното паркиране там - като не най добър-вариант. При гробищата да се помисли за засаждане на жива стена, която да разделя видимо квартала, паркинг, гаражи ... Да се помисли за ново място за изграждане на магазини(като павилионите на центъра) във френския блок. Естествено първия един час премина в надвикване, но после нещата влязоха в релси и добрия тон даде резултат. 3 часа отне обсъждането и приключи с благопожелания и от двете страни. Архитекта приема конкретни предложения всяка сряда от 14.00 - 17.00 .

На вратите на входовете на бл 44 и 43 имаше разлепени снимки на проекта и обосновка за подписката. Никой не е подвеждал или лъгал. Ако всеки се беше запознал на място с проекта и градинките - подписките щяха да са по дълги.
Подписите са от живущи в тези блокове, които са пряко заинтересовани да не се премахват зелените площи.
Не вярвам някой от коментиралите по горе да е наясно с промените около въпросните блокове. По вероятно дори не живеят в Изтока.
Защо да махнеш 40 гаража(законни с договори с общината) и да асфалтираш градинки за 55 парко места - да е подобрение. Няма кой да ме задължи на тая екстра пред блока ми.
Да не говорим, че градинката и дърветата пред 43 блок сами сме си садили и правили.
Нека всеки да се изказва за собственото си жилищно пространство.

Както винаги - коментарите са по-интересни от самата новина.

24 -ти къде прочете да казвам, че няма ковид. Аз съм преболедувал преди 2 месеца и всеки сам да си взима решенията как да се предпазва. Ваксинираните с псевдо ваксина - да му мислят, хем може да се разболедят, хем разнааасят. А дали ще прескочат страничните ефекти зависи от възрастта и болежките на всеки. Моля да не ме слагате в един кюп с хора които не познавам. Айде със здраве и гледайте у другите държави кво става. То при нас всичко е със 100 години закъснение...

« предишна12345следваща »