Очакваното богатство от наследниците на италианския тенор Лучано Павароти се състои главно от натрупани дългове в размер на 18 милиона евро, пише днес италианският всекидневник "Република".

Сметките на певеца показаха пасив от 11 милиона евро, към който се прибавят заеми за 7 милиона евро, уточнява вестникът.

Фактът, че маестрото е имал дългове, не е тайна за никого, обяснява Джорджо Бернини, адвокатът на втората съпруга на Павароти.

През последните години той трябваше да ограничи артистичните си изяви, пребиваването му в болница бе продължително, а медицинските грижи много скъпи, особено в САЩ, изтъква адвокатът.

Според "Република" втората съпруга на певеца и майка на дъщеричката му Аличе - Николета Мантовани все пак може да разчита на "фонд", основан с последното завещание с дата 29 юли, оставящ й изцяло в наследство собствеността му в САЩ (три апартамента и картини) на стойност към 15 милиона евро.

Трите дъщери от първия брак наследяват само вила в Песаро на адриатическото крайбрежие и апартамент в Монте Карло, който ще трябва да поделят с вдовицата му.

Наследството на Павароти се състои главно в дългове и е много възможно цялата работа да свърши в съда, отбелязва "Република".

В началото италианският печат оценяваше богатството на знаменития тенор между 30 и 200 милиона евро.

Павароти почина от рак на 71-годишна възраст в родния си град Модена.