Най-възрастният жител на Община Ботевград - Стефка Мицева, днес навършва 102 години. Тя е родена през далечната 1922 година. Баба Стефка е най-възрастният обитател на Дом за възрастни хора „Д-р Адриян Атанасов“.


По случай рождения си ден тя получи поздравителен адрес, икона и благопожелания от кмета Иван Гавалюгов. Поздравление на рожденичката поднесе и секретарят на Общината – Стефка Граматикова.


Екипът и обитателите на Дома зарадваха дълголетницата с торта и с колаж от нейни снимки, направени по празнични поводи.


Стефка Мицева произхожда от стар ботевградски род – Стамболиевия. Съпругът й е починал отдавна. Тя е избрала да живее в Дома за възрастни хора, защото, както сама твърди, в неговата обстановка намира уединение и спокойствие. Но по празници винаги е с близките си. Всъщност тя е първият обитател на Дом за възрастни хора "Д-р Адриян Атанасов".


Тази вечер баба Стефка събира близки и приятели в един от големите ресторанти в Ботевград, за да почерпи за здраве и дълголетие.


По данни от общинската администрация към 2 януари 2024 год. още трима жители на общината са навършили 100 години. Това са: Васила Петкова, която живее в Ботевград, Пена Бенчева - жител на Новачене, и Дойка Пеева от Литаково, която в момента живее в Мездра. И трите жени са родени през 1923 година.