Лондон. Някои футболисти остават в историята с брилятните си отигравания, други с незабравимите си изказвания. Британски сайт направи подборка на най-знаменитите лафове в новата история на футбола. Достойно място в нея заема Христо Стоичков.

Бисери на месеца
"Извинението на председателя е смехотворно. Наскоро той съобщи, че клубът се е сдобил с картина на влак от Doncaster Rovers и нямало къде да я поставят!" - Лори Макменъми, треньорът на Саутхемптън с Купата на Англия от 1976 г., изпадна в бяс, когато негова снимка с трофея бе заменена с локомотив в заседателната зала.
"Той изглеждаше като маса за снукър. Може да се боядиса и като шотландско каре" - босът на Съндърланд Рики Сбрагиа за зеления перчем на Джибрил Сисе.
"Няма да я режа, иначе ще си изгубя силата. Искам да съм Самсон, а не Далила" - Фил Тейлър преди световния финал на дартс срещу Реймънд ван Барневелд.
Ако почукам, вратата вероятно ще рикошира в лицето ми" - защитникът на Астън Вила Зат Найт обяснява защо не иска да пита Мартин О'Нийл задето не го пуска в игра.
"Очевидно 6 точки от четири мача е по-добре, отколкото 4 точки от четири мача - или аз съм един математически идиот" - мениджърът на Фулъм Рой Ходжсън.
"Някои от играчите получиха сакове за Коледа и нямаха търпение да се изфукат с тях" - босът на Бристол Сити Гари Джонсън обяснява скандала в тунела с Кристъл Палас.
"Пълна щуротия е да станеш рицар, само защото си карал колело" - трикратният златен медалист Крис Хой при удостояването му с рицарско звание на Нова година.

Неувяхващи фрази
"Загубихме, защото не спечелихме." - Роналдо
"Футболът не е само да вкарваш голове, но и да печелиш." - Алън Шиърър
"Както казваме за всеки млад играч, той е само на 18." - Алекс Фъргюсън
"Момчета, подредете се по азбучен ред и височина." - Бивш помощник-треньор на Рейнджърс
"Една година играх 15 месеца." - Франц Бекенбауер
"Ако можех да ходя по водата, критиците ми щяха да го обяснят с факта, че не съм умеел да плувам." - Берти Фогтс
"Един милион не биха го купили и аз съм един от тях." - Бил Шенкли
"Онези, които разправят, че не може да стане, не трябва да се месят на онези, които вече го правят." - Били Ебърхард Келси
"Болката е просто емоция." - Били Ебърхард
"Не ги подценихме, но се оказаха доста по-добри, отколкото мислехме." - Боби Робсън
"Най-после Англия назначи треньор, който говори английски по-добре от играчите." - Брайън Клъф за Свен Горан Ериксон
"Аз дори не мога да напиша "спагети", камо ли да говоря италиански. Как да кажа на един италианец да грабне топката - той може да грабне моите!" - Брайън Клъф за инвазията от италиански футболисти
"Швеция извади негър и вкара мангал." - Българска телевизия за бронзовите медали през 1994 г., когато Хенрик Ларсон бе заменен от Мартин Далин
"Когато хората говорят за теб, значи съществуваш." - Ерик Кантона
"Топката е като жена - обича да я галят." - Ерик Кантона
"Всяка загуба е своего рода победа." - Франсиско Матурана
"Животът е игра, футболът е живот" - Франк Хавиер Ролон
"Аз изпусках много - Мис Канада, Мис Великобритания, Мис Германия." - Джордж Бест
"Аз го познавам. Той е същата люта чушка като мен." - Христо Стоичков за Валери Божинов
"В Латинска Америка границата между футбола и политиката е неясна. Има дълъг списък от правителства, които са били сваляни след провал на националния отбор." - Луис Суарес
"Мисля, че Пеле не разбира нищо от футбол. Той не е направил нищо като треньор и анализите му са винаги погрешни. Ако искате да спечелите титла, правете точно обратното на онова, което ви съветва Пеле." - Луис Сколари
"Господ посочи мен и каза: ти си човекът." - Ромарио
"Ако историята се повтаряше, мисля, че можем да очакваме пак същото." - Тери Венъбълс
"Аз" (на въпроса "Кой е вашият идол?") - Златан Ибрахимович
"Първо тръгнах наляво, той - също. После тръгнах надясно, той - също. След което свих отново наляво, и той отиде да си купи хотдог." - Златан Ибрахимович
"Футболът не се върти около света - светът се върти около футбола." - Непознат
"Ако искат да ходят в Англия, прав им път. Но трябва да разберат едно нещо: англичаните живеят лошо, хранят се лошо и жените им не си мият гениталиите. За тях терминът "биде" е една мистерия." - Президентът на Наполи Аурелио де Лаурентис уговаря играчите си да не отиват в Англия.
"Доминирахме през 99% от мача, но ни провалиха останалите 3%." - Рууд Гулит