Изчезналото под лавината момче е Виктор Гербев, на 28 години, от София, съобщи за Дарик радио дежурният в Националната спасителна служба Методи Тодоров.

„Младежът още не е открит, издирването ще продължи и в късните часове, ако метеорологичните условия позволяват”, заяви Тодоров и уточни, че в акцията по спасяването участват 45 човека и пет кучета. Методи Тодоров предупреди за реална опасност от нова лавина над "Бъндеришка поляна".

„Момчето е в неизвестност, затрупано е под снега, дебелината на снежната покривка е голяма, издирването продължава, тежки са метеорологичните условия, има лавинна опасност, отгоре висят още няколко парчета от лавинни улеи, голяма е опасността за работещите на терена хора”, разказа Тодоров.

Няма други за издирване, които да са обявени?

Не, само този младеж.

Ако тази вечер бъде прекратено издирването, какви са следващите действия?

Ако се реши, че е много голяма лавинната опасност, издирването временно се преустановява, акцията няма да спира. Събира се още информация. Екипи има подготвени, още 4-5 отряда са в готовност да отидат там, така че работата ще продължи.

През нощта ще има ли екипи, които да са на мястото на инцидента?

Ако позволяват метеорологичните условия, ще има екип, но, ако има лавинна опасност и намалена видимост, ще бъде преустановена работата.