Баскетболният мъжки тим на ЦСКА е пред разпадане, след като българските баскетболисти и треньори на ”червените” обявиха бойкот да водят тренировки и да играят в официални мачове.

На специална пресконференция днес треньорският щаб на ЦСКА, в лицето на старши–треньорът Ивайло Желев, помощникът му Иван Ганчев, както и капитанът Крум Дойчинов и баскетболистите Сергей Цветков и Живко Стоянов оповестиха причините за бойкота на работния процес в клуба от тяхна страна. Основният мотив на българите в клуба е некомпетентното и унизително отношение на спортния директор Бранислав Прелевич.

Всички те днес бяха категорични, че със заявената си позиция не застават срещу марката ЦСКА, а срещу действията на популярния в близкото минало сръбски състезател и по настояще спортен директор на ”червените”. В допълнение наставникът на армейците Ивайло Желев отсече, че в случай, че не бъде отстранен Прелевич от президента на клуба Георгиус Стерианополус отборът няма да започне втората фаза на шампиона или поне не в този състав.

Българите в тима оповестиха 13 ключови проблема на клуба, които би следвало да бъдат разрешени за да функционира той нормално и които са в основата на оповестения от тях бойкот. Като за да продължат съвместната си дейност с г-н Стерианополус те държат и са готови да разговарят прозрачно по общо 10 направления, сред които са: Задължително освобождаване на спортния директор Бранислав Прелевич; До 30 януари да бъдат изплатени трудовите възнаграждения и да се изплатят заплатите на клуба за месец декември 2008 и януари 2009 година.