Тяло на застрелян мъж беше открито в запалена къща в столичния квартал „Владая” през изминалата нощ. Все още не е установена самоличността му. Според МВР къщата се води на името на 73-годишния Борис Василев. Полицията издирва трима мъже, за които се предполага, че са извършили убийството и са подпалили къщата.

Пожарът в къщата, която се намира на улица „Алеко Константинов” №18 в столичния квартал „Владая”, избухнал малко преди полунощ, съобщиха от МВР. На мястото са изпратени три противопожарни автомобила, които са започнали да гасят горящата двуетажна къща. След погасяването на огъня на втория етаж на къщата е открито тяло на застрелян мъж, което до момента не е идентифицирано. От МВР съобщиха за Дарик, че официално собствеността на къщата се води на 73-годишния Борис Григоров Василев. Към моментна никой не може да каже дали тялото на застреляния мъж в къщата е негово. 73-годишният собственик не е криминално проявен. Има  син и дъщеря и не е имал никакви конфликти.

Полицията издирва трима маскирани мъже, които вероятно са причинили пожара в къщата и са застреляли мъжа.

След полунощ в столичен квартал полицията е преследвала лек автомобил „Фолксваген Голф” с трима маскирани мъже като между полицейския автомобил и този на преследваните е била открита престрелка. Към момента няма информация дали този инцидент е свързан с този във Владая.

През цялата нощ опожарената къща бе отцепена от полиция. Днес предстои втори оглед на мястото на престъплението.