Вчера съветникът д-р Валери Радков е внесъл в общината проектодоговор за наем в сградата на доболничната помощ. В него са посочени условията, които бяха договорени на срещата между кмета Георгиев и лекарите: 5-годишен срок на договора за наем; пазарна наемна цена от 2 лв./кв.м; общината да извърши ремонт в сградата; лекарите от източното крило на доболничната помощ да подпишат договор за наем с общината, а не с болницата.

Между другото стана ясно, че лекарите от доболничната помощ очакват съда да се произнесе окончателно по две дела срещу решения на общинския съвет за увеличване на наемната цена в сградата от 1 на 6 лв./ кв.м. Медиците са обжалвали и третото решение на местния пармамент, с което бе прието ново предложение на експерт-оценител за пазарна наемна цена от 40 лв./кв.м. Според закона за лечебните заведения лекарите трябва да плащат 10 на сто от тази цен. Първото заседание на съда е насрочено за 8 април.

Да припомним, че в петък изтича 14-дневния срок, който общината даде на лекарите от доболничната помощ да подпишат новите договори за наем. В противен случай те трябва да се изнесат от общинския обект.