16-годишният Емил Николов е застреляният снощи в „БМВ"-то в столичния квартал „Бояна". 29-годишният Александър Христов е другият пострадал в стрелбата. Той е настанен във Военномедицинска академия.

Сигналът в полицията за инцидента в „Бояна" е бил подаден малко след 23.30 часа снощи, съобщават от МВР. На мястото полицаите откриват застреляния Емил Николов на 16 години, както и Александър Христов на 29 година, който е потърсил помощ в близка къща и е бил закаран с черен джип „Чероки" до ВМА.

От Националния медицински координационен център съобщиха за Дарик, че няма опасност за живота на ранения Александър Христов. Мъжът е настанен в реанимацията на Военномедицинска академия. Той е ранен в лявото рамо, но състоянието му не е тежко, обясниха още от Националния координационен център.

От МВР съобщават, че и двамата простреляни са криминално проявени, като Емил Николов има регистрация от полицията за обсебване на чуждо имущество, а Александър Христов има регистрации за кражби и рекет.

За момента се работи по няколко версии за снощния инцидент, като полицията не изключва вероятността двамата да са се скарали и взаимно да са се простреляли в колата.

Днес ще има втори оглед на мястото на стрелбата.