Проектът за изграждане на детска ясла във Врачеш е готов. Предстои да се осигури финансирането му – това заяви кметът Георгиев в началото на сесията на ОбС, когато на дневен ред се обсъждаше информация за административното, териториалното и социално-икономическото развитие на селото. Той каза, че общината ще  работи за изпълнение на всички точки в проекта за решение, предложен от кмета на Врачеш Сашо Денкин. А той включва: да бъде довършена канализационната мрежа във Врачеш, да се асфалтират улиците, по които е изградена канализационна мрежа, довършване подмяната на водопроводната мрежа, изграждане на спортно игрище, плувен басейн и младежки клуб, да се направи основен ремонт на кметството, асфалтиране на пътя до манастира, разширение и изграждане на централния гробищен парк, благоустрояване на двата парка в центъра на селото.

По време на обсъждането съветникът на “Атака” Цеца Христова повдигна въпроса за нерагламентираните сметища в селото. В отговор Денкин каза, че ще предприеме мерки за почистването им.
Съветниците приеха единодушно информацията на кмета на селото, а в хода на заседанието гласуваха и предложението на Георги Георгиев да бъде изграден пешеходен мост над река Чешковица, който да улесни придвижването на живеещите на ул. “Теменуга” в селото. За целта ще бъдат отпуснати 5000 лв. от собствени приходи на община Ботевград.