Преходът на Бар Рафаели от израелско селце в бляскавия свят на модата сам по себе си е приказка. Малко хора от тази държава могат да се похвалят, че са известни модели.

Още от малка, Бар Рафаели събира погледите на много мъже. Тя се е появявала на няколко корици на списания и малко са компаниите, които не са поискали услугите и за фирмените си каталози. Израелката е известна главно заради сексапила си. 

Бар Рафаели живее живот, за който много момичета и дори модели си мечтаят. Застава пред обективите от малка и много хора все още не могат да и се насладят.

Тя е превърнала тялото си в нещо невероятно, с което изкарва доста пари.

Бар Рафаели е родена на 4 юни 1985 г. в Израел. Отгледана е в селска конеферма, но произходът никога не и е пречил. Тя започва с публичните си изяви още преди да може да ходи или говори - на 8 месеца вече участва в реклами

През 2000 и 2001 година г-ца Рафаели печели титлите за модел на годината в конкурс за красота, с което придобива още по-голяма известност. За следващите две години е ангажирана от Renuar като рекламно лице на компанията. По това време получава и покана за участие във френското списание ELLE. 

Нарастващата слава и носи все по-голям успех - появява се в списание GQ и се снима за Ralph Lauren.

Бар Рафаели е първият човек от Израел, който се появява в американското списание Sports Illustrated. Прави и фотосесия за Vistoria's Secret.

Моделът от Израел бързо придобива навици, за това как трябва да се държи пред фотообективите.

Интимната й връзка с Леонардо Ди Каприо и договорът с Chanel, говорят еднозначно за популярността и.