Екшънът се е разиграл във вторник вечерта около 20.10 часа. Автобус “Сетра” на тетевенската фирма “Валенсия”, който пътува по линията Тетевен-София, спрял на автогарата в Правец. В автобуса имало 10 пътници.  Тъкмо шофьорът Младен Шарков подкарал автобуса, когато се чули изстрели. На панорамното стъкло над волана се появила дупка. Пътниците наскачали паникьосани, а шофьорът слязъл от автобуса. В това време друг изстрел профучал над главата му и  пробил стъклото на паркирано на 50 метра от автобуса "Мицубиши".
Веднага бил подаден сигнал в полицията и след минути районът бил отцепен и претърсен. Стрелецът обаче така и не бил открит.
Според криминалисти от РПУ Правец вероятната мишена е бил шофьорът, тъй като и двата изстрела са били насочени към него. Според полицаите оръжието е било въздушна пушка с мощен заряд. Малко е вероятно да става въпрос за детска игра.
Пътниците били разпитани, а след това с друг автобус превозени до София. Разпитан бил и собственикът на фирмата-превозвач. Той се казва Русан Русанов и има 13 автобуса и обслужва вечерната линия Тетевен-София от две години.