Медиите разпространиха новината, че по решение на кабинета досегашният генерален комисар на МВР Павлин Димитров ще бъде назначен за заместник-министър в Министерството на вътрешните работи.
Министрите гласуваха предложение до президента Георги Първанов да издаде указ за освобождаването му от поста генерален комисар, се казва в съобщението.
Димитров е внесъл доклад за работата си и е депозирал оставката си като генерален комисар на вътрешното министерство.
Вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов съобщи, че Павлин Димитров ще стане вторият му заместник заради досегашните си професионални заслуги.
Павлин Димитров е роден на 11.06.1952 г. в с. Гложене, Ловешко. Завършил е висше образование ВСШ-МВР София през 1976 г.
До 1983 г. работи като следовател. Бил е заместник-началник на РПУ-Правец в периода 1988-1992 г.; началник на РПУ-Ботевград от 1993 до 1993 г.
През периода 1993-1998 г. е работил като инспектор в РДВР-София; началник е на РПУ Етрополе през 1998-1999 г.; по-късно е началник "Личен състав" РДВР София. След това става началник-направление "Човешки ресурси" в ДНСП София, а по-късно е неин заместник-директор.
От 29.12.2005 година е директор на ОДП-Бургас.
С Указ на Президента на Република България от 30 април 2008 г. временно е назначен на длъжността Главен секретар на МВР и му е присъдена категория „А” – главен комисар.
За генерален секретар на негово място става досегашният ръководител на Главна дирекция "Криминална полиция" Калин Георгиев.
Главен комисар Калин Георгиев е роден през 1969 г. Завършил е руска филология в ПУ "Паисий Хилендарски" и е специализирал в Академията на МВР и в Националната академия на ФБР, Куонтико.
Започнал е работа в системата на МВР през 1996 г., като е преминал през всички степени на служебната йерархия - от разузнавач в група "Международни терористични организации", през инспектор и началник на група "Противодействие на международния и вътрешен тероризъм и екстремизъм, контраразузнавателно обезпечаване и незаконна миграция", до началник на сектор "Контрабанда и престъпления в икономиката и финансовата система" и на сектор "БОП" в РДВР и ОД на МВР в Пловдив. От септември 2008 г. е директор на ГД "Криминална полиция" в МВР.