Служители на РПУ-Приморско са поискали от общината отпускането на средства за четири камери, които да се монтират на входа и изхода на Приморско и Китен. Засега отговорът на общинарите е, че не разполагат с необходимите средства в бюджета, пише БГНЕС.

Въпреки това полицаи от Приморско заявяват, че в най-скоро време камери, които да следят за неразумни шофьори, ще бъдат поставени. Едно от ключовите места, на които ще бъде монтирана новата техника е завоя „Стависки". Пътната отсечка беше наречена така след катастрофата на двукратният световен шампион по фигурно пързаляне Максим Стависки през 2007 г.

На 5 август 2007 г. Стависки катастрофира тежко на десния завой край моста над река Ропотамо. При инцидента тогава на място загина Петър Петров от Сливен, а тежко пострада Мануела Горсова, която изпадна в кома.

Само преди по-малко месец - в края на юли, при нов пътен инцидент на същото място загина 21-годишна белгийка. Автомобил „Порше", движещ се с над 120 км/ч при ограничение от 60 км/ч, помете момичето от пътя. Първоначално органите на реда опитаха да потулят случая, но дни по-късно в медиите се появиха информации и снимки на ударения автомобил.

Веднага след инцидента стана известно, че шофьорът - 33-годишния Неделчо Пенчев, е оставен на свобода, а шофьорската му книжка не е отнета. Алкохолните му проби са били чисти, съобщиха тогава от МВР.

Според последните съобщения работното обвинение срещу шофьора на „Порше"-то вече е готово и предстои да бъде съгласувано с прокуратурата. Забавянето е заради автотехническите експертизи.