След продължителен кастинг Нова телевизия и продуцентите от Old School избраха за водещ на „Цената на истината" Витомир Саръиванов. Сред кандидатурите имаше и други на утвърдени лица от екрана, но профилът на Саръиванов най-точно отговаря на изискванията на формата, казаха продуцентите на новото риалити, което стартира тази есен.

Специално заради шоуто Витомир смени визията си, като се раздели с прословутите си къдрици, които често даваха поводи за сравнение с главния герой от „Властелинът на пръстена" - Фродо.

Ролята на водещия ще бъде роля на защитник и съветник на изправилите се пред полиграфа. Той трябва да е добър психолог и адекватно да наставлява участниците, които ще могат по всяко време да разчитат на неговата помощ и съвети в предаването. Задачата му е да се опитва да им помага в сложния път на играта и в преодоляването на препятствията. От огромно значение е контактът между него и участника, който трябва да се чувства комфортно по време на разговора. Поведението на водещия трябва да е различно от това на следовател, прокурор и съдник. Продуцентите на „Цената на истината" залагат не на агресивното, а на интелигентното, меко и дипломатично водене, разказват още хора от „кухнята" на предаването.

Кастингът на „Цената на истината" продължава. Всеки, който не се притеснява да отговаря честно с „да" и „не" на въпросите в новата игра, трябва да попълни анкетна карта чрез сайта на предаването www.istina.novatv.bg. И да бъде готов да отговори на всички предизвикателства, пред който ще го изправят в играта.

Саръиванов е продуцирал предаванията  "Сделка или не" и „Стани богат" по Нова телевизия. Бил е главен редактор на „Хванати в изневяра" по Диема, „Животът на другите" по БНТ и на Music Idol 3 по bTV. Не за първи път ще влезе в апмлоато на водещ. Преди две години той заминава за остров Ютакан, откъдето води реалити шоуто "Островът на изкушението".