На събитие в Индия Nokia представи поредното допълнение към серията си от музикални телефони - снабдения със сензорен дисплей модел Nokia 5230, съобщават от mobilebulgaria.com

Устройството, ползващо S60 5th Edition, ще се появи в продажба през последното тримесечие на годината на цена от 149 евро преди облагане с данъци и такси.

Сред основните му характеристики са 3,2" дисплей с резолюция 640х360 пиксела, 2МР камера, способна да записва VGA видео при 30fps, 3,5 мм аудиоизход и интеграция с услугите Ovi на Nokia, макар и външната прилика с 5800 да не разполага с WiFi възможности.

Въпреки това поддържа работа с 3,5G мрежи и има GPS приемник. Ще се предлага в два цвята на лицевия панел - бял и черен, докато капака на батерията ще може да е в 6 цвята.

Телефонът е предназначен за бюджетния пазар и след операторски субсидии вероятно ще се предлага на цена под или около 200 лв.

Освен това вероятно ще намери добър прием и в развиващите се пазари - не случайно премиерата му се състоя в Индия, където ще се опита да даде тласък на навлизането на Ovi. На избрани пазари ще се предлага и версия Comes with Music на цена от 259 евро.