В момента в МБАЛ – Ботевград работят трима анестезиолози. От 1-ви септември на постоянен трудов договор е назначена д-р Севдалина Маразова. Тя е университетски кадър, работила е в ИСУЛ. Договор с болницата имат още два анестезиолози – д-р Муйков и д-р Алексов.

Постепенно се увеличава екипът на Хирургично отделение. Най-новото попълнение е 33-годишният д-р Росен Евтимов, който идва от ИСУЛ. До края на годината работа в Хирургията ще започне д-р Петър Анастасов. Той се завърща от САЩ и вече и водил разговори с управителя на болницата да започне работа в МБАЛ.

“В момента в Хирургично отделение работят четирима хирурзи, но предстои екипът да се разрасне с още толкова на брой специалисти. Кадровата обезпечонст и обновяване на медицинската апаратура ще дадат възможност на болницата да кандидатства пред Здравната каса за нови клинични пътеки”, сподели д-р Филип Филев.

Реформа започна и в болничната аптека. Тя се извършва от магистър-фармацевт Нина Ангелова, която спечили конкурса, обявен от МБАЛ. “Уверен съм, че тя ще успее да въведе в най-скоро време електронизацията в аптеката”, каза д-р Филев и допълни, че в последно време много медицински кадри търсят работа в ботевградската болница. “Според мен това не се дължи на заплащането, което не е достатъчно атрактивно, а на добрата клинична и професионална среда в лечебното заведение”, каза д-р Филип Филев.