Вчера общинската организация на БСП проведе работна конференция в зала “Ботевград”. От 144 предварително определени делегати присъстваха 83-ма от цялата община. Те приеха конкретни мерки за укрепване на местната партийна организация. Предложенията бяха направени от председателя на ОбС на БСП д-р Веселка Златева.
Делегатите на конференцията приеха анлиз на резултатите от парламентарните избори през тази година. 
На работната конференция присъства Георги Близнашки, член на Националния съвет на БСП. В изказването си, което продължи близо час, той изтъкна, че няма законно основание за провеждане на конгреса на БСП на 17 октомври. Близнашки се мотивира, че не е спазено изискването, според което дневния ред трябва да бъде обявен 2 месеца преди датата на партийния форум.
Георги Близнашки изброи имената на трима активисти на БСП, подходящи да оглавят Националния съвет на партията: Янаки Стоилов, Георги Пирински и Дора Янкова.
Местните членове на БСП обаче са гласували вот на доверие на досегашния лидер Сергей Станишев. Това е станало на събрания, които основните партийни организации в Ботевград и селата са провели преди общинската работна конференция.