Юношите на варненския баскетболен клуб Евроинс Черно море Пламен Алексиев и Атанас Пенев, които сега защитават цветовете на бургаския Черноморец, се точат за победа срещу родния си клуб в събота. Двубоят е от 16,00 часа в зала "Конгресна" на Двореца на културата и спорта в морската столица. Както е известно от началото на този сезон Наско и Пламен подписаха едногодишни договори с "Акулите".

"Настроението преди срещата е много добро. Естествено, че искаме да спечелим. Ще дадем всичко от себе си, за да се представим максимално добре. Както Черно море ще играе за победа, така и ние. В събота всичко ще се види. Няма файда от много приказки. Важното е какво ще покажеш на игрището", каза за "Позвънете" Атанас Пенев.

Неговият съотборник в Черноморец Пламен Алексиев пък добави, че очаква всички да са здрави и да стане един корав мач.

"Естествено искаме да излезем крайни победители. С Наско ще покажем на какво сме способни. Вече няколко дни тренираме много здраво. Лично аз съм много надъхан за този мач. Няма с какво да се изненадаме. Както ние познаваме играта на Черно море, така и те познават нашата. Който играе по-добре, ще спечели. Надявам се това да сме ние", заяви гардът на Черноморец.

Двамата добавиха, че се чувстват отлично в новия си клуб. "Вече тренираме доста време в Бургас. Започнахме да се сработваме с останалите баскетболисти. Мисля, че не сме лош отбор. В последните два мача играхме много добре, въпреки че загубихме. Ако продължаваме така много скоро ще започнем да побеждаваме", заяви Пламен Алексиев.

"Всичко тук е отлично. Не трябва да съжаляваме, че играем в Бургас. Отборът е с амбиции. Дано в най-скоро време да покажем на какво сме способни", каза Наско Пенев.

Според тях все още е твърде рано да се каже кой отбор ще е шампион през това първенство. "От това което виждам, Лукойл играе най-добре. Все пак обаче е твърде рано, за да даваме прогнози", коментира Пенев.