По повод негодуванието, което изразиха наши читатели във форума по повод проблемите заради заледените участъци по пътя Етрополе-Правец с падането на първия сняг, ви предлагаме едно към едно интервюто с кмета на Общината инж.Богомил Георгиев, което беше излъчено тази сутрин по Местното радио.
„Ето коментара на кмета на Община Етрополе за това, което стана в събота и неделя:
Мисля, че сме създали съответната организация за зимния период, сключени са договори с фирми, които да извършват почистването от сняг, опесъчаването, борбата със заледяването и противодействие при натрупване на преспи. Тази година тези основни видове дейности са включени в договорите.
Фирмите са тези, които бяха и миналата година, етрополски фирми, които познават района, имат опита и необходимото взаимодействие с хората от общината, които отговарят за тези действия.
Смятам, че имат необходимата техника, съответното оборудване за работа при зимни условия по почистването и подържането на пътищата, опесъчаването им и мисля, че ще се справят. Като изхождам от работата им през миналата година и от това как са подготвени за тази зима, съм убеден, че те ще се съумеят в тежки зимни условия да подържат пътищата.
Друг е въпросът, че това в съответствие с нашия план, е невъзможно да стане веднага на всички места и всички улици да бъдат почистени, опесъчени и подготвени за движение. Това става първо по главните улици, които са с приоритет, след това следващите. В продължение на 12 часа всички улици трябва да бъдат разчистени. В тези 12 часа също може да завали сняг, така че има и съответните обективни причини и условия, които трябва да се отчитат.
По отношение на работата в петък и събота. След малкия снеговалеж, в града беше опесъчено, но другите пътища-от Етрополе за Правец, за Джурово не бяха почистени своевременно. Тези пътища не са в изискванията и задълженията на Общината.  Те са  от Републиканската пътна мрежа. Въпреки, че тези пътища са към Областно пътно управление, се разпоредих да бъдат почистени и поддържани за известно време от нашите фирми, с които сме сключили договори за почистване на общинските пътища. Това го направих с цел да се осигури движението по споменатите преди малко пътища. Имам уверението, че за следващите 2-3 дена областните фирми ще започнат да почистват пътищата, за които имат договор.
Изхождайки от средствата, които сме похарчили през миналата година за почистването на пътищата, ние имаме заделени от този бюджет и останали от предишния бюджет средства, които при дори една продължителна и със снежна покривка като миналогодишната зима, ще се справим.”
Източник: Местното радио