Мъж на годината за 2009 г. в България – Димитър Бербатов, остана на трето място в класацията за Най-красив българин, която бе организирана от сайта Viewsofia.com.

В гласуването, което протече от 25 ноември до 25 декември, Бербо получи 283 гласа. Победител с 314 гласа е певецът Орлин Павлов, а втори с три гласа по-малко е премиерът Бойко Борисов.

Сред 25-те номинирани от сайта мъже, от които трябваше да бъде определен победителят, имаше и други български спортисти. Сред кандидатите за наградата бяха Пламен Константинов, Калоян Махлянов-Котоошу, Валери Божинов, Матей Казийски и Николай Михайлов.

За най-красива българка вотът на читателите на сайта определи водещата от Нова телевизия Даниела Тренчева (335 гласа). Втора остана Валя Войкова от Про.БГ (334), а на третото място е топ моделът Глория (314).

Сред номинираните дами имаше и такива, които са свързани по някакъв начин с българския спорт. Място в класацията намериха вдовицата на бившия президент на Локомотив (Пловдив) Георги Илиев – Мая Илиева, бившата състезателка по плуване, участничката от „Сървайвър 3” и според мълвата гадже на Ваня Джаферович от Локомотив (София) – Евгения Ангелова-Жени, бившето гадже на Николай Михайлов – Николета Лозанова, съпругата на нападателя на ЦСКА Владимир Манчев – Елеонора, както и Цеци Красимирова, за която се говори, че имала любовна връзка с Георги Иванов-Гонзо.