Общинската организация на ПП ГЕРБ-Етрополе проведе Общо събрание в Народно читалище” Тодор Пеев-1871г.” за избор на делегати за Редовно отчетно-изборно делегатско национално събрание на ПП ГЕРБ, което е насрочено за 10.01.2010 г. в Зала 3 на НДК, София.
Специални гости на събранието бяха: Цветомир Паунов-административен секретар на ПП ГЕРБ, Светлин Танчев- народен представител и областен ръководител на ПП ГЕРБ, Даниел Георгиев- депутат, Мария Кунина и Мартин Тинчев- заместник-областни управители на София област, Моника Александрова от централата на ПП ГЕРБ.        Линко Лилов- общинският ръководител на партийната структура представи пред членовете отчет за дейността през изминалите 6 месеца и в навечерието на Новата 2010 г. с гордост заяви, че позициите на ПП ГЕРБ- Етрополе в района и в страната се затвърдиха и доказаха за пореден път, че със силна воля, увереност и желание се постигат ясните цели за едно по-добро и светло бъдеще. 
Г-н Лилов благодари за съдействието и оказаната помощ при разрешаване на важните въпросите, като екология, туризъм, здравеопазване,  на областното и на централното ръководство на партията, на г-н Емил Димитров- народен представител, който през всички години на съществуването на партийната структура в Етрополе оказва съдействие и непрестанна подкрепа. Той спечели положителния вот на хората, като се открои като лидер и водач в цяла Софийска област и влезе в Парламента с убедителен мажоритарен вот. Г-н Лилов благодари също така на кмета на общината инж. Богомил Георгиев, с когото работят в хармония, на областните ръководители на СГЕРБ И ПГЕРБ- Хр. Андреев и Г. Николов, на кметовете от ГЕРБ в общината - М. Маринов и Л. Кръстев, на общинските съветници- В.Николова и Н. Николов  и на всички членове.
На събранието бе уточнено, че по право делегати за националното събрание от община Етрополе са: Емил Димитров- народен представител, инж. Богомил Георгиев- кмет на Етрополе и Линко Лилов- общински ръководител.
След проведено гласуване бяха избрани за делегати и Христо Андреев- областен ръководител на СГЕРБ, Георги Николов- областен ръководител на ПГЕРБ и Валентина Николова- общински съветник.
Присъстващите бяха приветствани от г-н Паунов и г-н Танчев. Те изразиха готовност за съдействие при решаване на всички въпроси и заявиха, че просперитетът на партията се дължи на всички нас-членовете на ПП ГЕРБ, които с готовност работим и заслужено спечелихме доверието на хората.
Успешната 2009г. за общинската партийна организация завърши с празнична вечеря и с пожелания за една по-добра и успешна новата 2010 г.
Текст и снимки: Росица Василева