Ямбол постигна втора поредна победа в шампионата, след като се наложи над Рилски спортист с 86:77 в последния мач от 14 кръг на НБЛ, който се игра в зала "Арена Самоков". С по-добра защита играчите на треньора Иван Чолаков водеха през по-голямата част от срещата. В средата на последната четвъртина авансът им достигна до 15 точки. Самоковци успяха да намалят пасива си до 5 две минути преди края, но гостите не позволиха да се стигне до пълен обрат.


Най-резултатен за отбора на Иван Чолаков днес бе Станислав Говедаров, който отбеляза 27 точки, а звездата Димитър Ангелов добави 20 точки. За домакините Александър Груев отбеляза  21 точки, а Дейвид Бърджис завърши с 13.

Така Ямбол се изкачи на пето място, с равен актив с Балкан и Черно море, докато Рилски спортист дели 6-8 място с Черноморец и Спартак Плевен.


Това бе последният мач от втората фаза от първенството. До момента отборите играха два пъти един срещу друг. Въз основа на класирането след този 14-и кръг ще бъде изтеглен жребият за Купата на България. Мачовете ще се изиграят през март.

Осемте отбора ще бъдат разделени на първа и втора четворка. Жребият ще бъде дирижиран така, че Лукойл Академик и Левски да не могат да се срещнат до финала.