Над 28% от британките на възраст над 35 години, твърдят, че "никога" не правят секс, показва изследване, проведено във Великобритания.

Най-висок е процентът в Шотландия, където 38% от жените признават, че не правят секс. Жените, които водят редовен полов живот, са най-много в централната част на Великобритания, като 32% от тях заявяват, че правят секс всяка седмица.

Брачният консултант Пола Хол твърди, че резултатите от изследването показват огромното напрежение, което дамите чувстват по отношение на секса. И това може да ги накара да подценяват половия си живот.

Изследването, осъществено от телевизия Sky Real Lives, във връзка със старта на сериала "Тайното ръководство към здравето на жените", анализира също така влиянието на хормоните върху живота на дамите и техните страхове относно здравето, пише БГНЕС. Повечето жени признават, че в определени дни на месеца стават по-склонни към насилие, като 35% от участничките на възраст между 35 и 44 години заявяват, че са склонни към насилие спрямо самите себе си или към някой друг по време на месечния им цикъл. Изследването сред 745 жени установило също така, че 42% от жените на възраст между 35 и 64 години са търсили медицинска помощ заради депресия или поне са мислили да потърсят помощ.