По повод събора на Правец – Тодоровден, историческият музей на града организира изложба на художника Жеко Димитров. Експозицията бе открита официално днес от директора на музея Таня Борисова.
Жеко Димитров представя 34 платна – графика и акварел. Те са вдъхновени от природата, от старата българска архитектура, от живота. Художникът умело пресъздава човешките чувства, като използва „настроенията” на природата.
Мотото на изложбата е „Път към Светлината”, а някои от картините са озаглавени „Огнена зора”, „Реката на живота”, „Надежда”, „Самота”, „Снежната река”, „Очакване”.
„Жеко Димитров е свързан с Правец. Преди няколко години той живееше тук. Притежава жилище в Правец. Иначе е родом от Димитровград. Роден е на 4 април 1950 год. Може да се каже, че Жеко Димитров е всестранно надарена личност. Известно време работи в чужбина в областта на природната медицина, пише стихове. Издал е няколко стихосбирки. Първата излиза от печат пред 1995 година  и е озаглавена „Завещание”, разказа Таня Борисова.
По обективни причини Жеко Димитров не можа да присъства на откриването на изложбата си. Към експозицията проявиха интерес много жители и гости на Правец. Веднага след откриването на изложбата бяха откупени четири картини. Само днес творбите се продават с 20% отстъпка. На една от картините е изобразен изглед от Правец. Тя остава дарение на музея, съобщи директорът на Историческия музей.
На официалното откриване на изложбата присъстваха: областният управител Красимир Живков и неговите заместници, Кметът на Правец Никола Нитов и останалите представители на общинското ръководство.