Американски тийнейджър даде на съд майка си, като причината е... Facebook. 16-годишният младеж обвинява родителката, че влязла в акаунта му в социалната мрежа и публикувала там невярна информация, пише TechNews.bg.

Майката в своя защита твърди, че има право да контролира детето си. А проверката в интернет из документите и профилите на сина й не е нещо нередно. Именно с това оправдание тя не намира никаква вина в себе си, че е зло/употребила с профила на сина си във Facebook.

Ето как един клик с мишката в 21 в. може да развали едно семейство. Сега своенравния тийнейджър живее при баба си. 16-годишният младеж категорично настоява съда да забрани на майка му да контактува с него. Той е решен чрез своите действия да предотврати намесата и на други родители в личния живот на децата им.

Кой прав и кой крив в тази ситуация съдът ще решава на 12 май. Решението може би ще даде насока трябва ли и как е правилно да контролираме какво правят децата ни в интернет. Неоспорима е пропастта между поколенията, тъй като интересите на тийнейджърите днес са тясно обвързани с он лайн живота, които водят, докато за повечето родители подобно общуване остава чуждо и непознато.