Австралия удържа реми 1:1 срещу Гана в двубой от втория кръг на група "D" на Мондиала в ЮАР, въпреки че повече от 65 минути "кенгурата" бяха в намален състав срещу "черните звезди" след червен картон на Хари Кюъл и дузпа в полза на африканците в 25-ата минута. Австралийците поведоха в резултата още в 11-ата минута чрез Холман, но още в 25-ата двубоят се обърна на 180 градуса за тях, след като Хари Кюъл спря голов удар на ганайците с ръка на голлинията и бе изгонен. От бялата точка пък Асамоа Гиан реализира за 1:1. До края на мача ганайците за втори пореден път на световните финали в ЮАР имаха шанса да играят с човек повече срещу своя съперник, но този път не успяха да се възползват и трябваше да се примирят с точката. 

  За Австралия това е първа точка на Мондиала, след като в първия мач "кенгурата" бяха разгромени от Германия с 0:4. Гана пък повежда в група "D" с актив от 4 точки, но в последния кръг трябва да се изправи именно срещу фаворита Германия.

  Австралия поведе в резултата с 1:0 в мача си с Гана благодарение на гол на Брет Холман още в 11-ата минута. Той се възползва от поредната вратарска грешка на това световно първенство, след като стражът на африканците Ричард Кингсън изпусна топката след удар на Марк Брешано от пряк свободен удар и притичалият Холман откри резултата.

  В 25-ата минута обаче Гана се върна в мача, след като Асамоа Гиан се разписа от втората дузпа, отсъдена за Гана на това световно първенство. За спиране на удар към вратата на своя тим с ръка Хари Кюъл бе изгонен и неговият тим ще трябва да доиграва мача с човек по-малко.