Полицията е арестувала осмината ромски младежи, които нападнаха и ограбиха мъж в София, защото им направил забележка, че пушат в автобуса, съобщават от пресцентъра на МВР. Сигнал за инцидента е подал шофьорът на автобус номер 309, пътуващ за Люлин, където е станал инцидентът около 23,30 часа в понеделник.

След това същата група роми са нападнали и момче в седми микрорайон в Люлин, което е отказало да им даде повече от три цигари. Към 0.15 часа на бул. "Добринова скала" служителите на реда спрели такси, в което пътували четирима роми. Тримата мъже и жената в колата отговаряли на описанието на извършителите, дадено от свидетели, и така били задържани.

Ето какво разказа пред Дарик пострадалият Горан Торньов: "Те се качиха на Западния парк, до спирка Орион се блъскаха, ритаха се, след спирка Орион една от тях запали някаква гадна цигара вътре в автобуса. Аз станах и викам: Момчета, в автобуса не се пуши, това е градски транспорт. Те като рипнаха и направо се нахвърлиха на бой, нещо ужасно. Просто не съм очаквал. Ако знаех, че това ще стане, нямаше да им направя забележка".

Торньов каза, че е стрелял в тавана с газов пистолет. "Те се изплашиха, един с крак ми изби пистолета и пълнителят изхвръкна от него. От хората, които бяха вътре, само една жена се намеси, тя беше с дъщеричката си в автобуса. Ако беше на мое място - българин да нападне циганин и другите да бяха цигани, знаете какво щеше да стане", призна пострадалият.