Общинската служба по земеделие и гори уведомява, че стартира програмата за временна държавна помощ за подпомагане на земеделски производители, направление „Свиневъдство” и „Птицевъдство..
 Срокът  за кандидатстване  започна от 15 ноември 2010г. Крайна дата на договориране на средствата в отдел „ПСМП”  и до изчерпване на финансовия ресурс по целевия кредит, но не по-късно от 26-ти ноември 2010г.
Крайна дата на договориране на средствата в ЦУ на Държавен Фонд „Земеделие” е  до 17 декември 2010г. А.крайният срок за изплащане на средствата  е до 17 декември 2010г.
Временна държавна помощ  ще получат и  земеделските производители на селскостопанска продукция в млечния сектор. Възможност за подпомагане ще имат всички биволовъди, които не са кандидатствали по Временната държавна помощ за подпомагане на земеделските производители на селскостопанска продукция в млечния сектор при настоящата финансова и икономическа криза.
Срок ът за кандидатстване  започна от 15 ноември 2010г, а крайната дата за договаряне на целевия кредит е не по-късно от 23 ноември.. Крайният срок за изплащане на средствата е до 15 декември 2010г.