Полицията в Тутракан разкри за броени часове убийството на 59-годишен мъж в село Стефан Караджа. Задържан е и извършителят на престъплението - братовчедът на жертвата, съобщиха от МВР.

В ранния следобед в четвъртък Д.Т. и жената, с която живеел на семейни начала, приели родственика на домакина. Започнала тежка почерпка с много алкохол.

Около полунощ почерпеният Д. Т. случайно дочул "покана за интимност", отправена от госта към приятелката му. Това го разярило и той нападнал братовчед си с брадва, като му нанесъл няколко удара в областта на корема. 59-годишният мъж паднал на земята в безпомощно състояние.

Призори, след като действието на алкохола поотминало, Д. Т. установил, че мъжът е починал. Той заличил кървавите следи по тялото на мъртвия мъж, опитвайки да представи смъртта му като естествена.

Полицаите се усъмнили в твърденията на Д.Т. и приятелката му и извършили оглед, при който било доказано, че става дума за убийство. Разобличеният извършител направил пълни самопризнания и е задържан за срок от 24 часа.

Работата по случая продължава.