Овъглен труп на 18-годишнa млада жена бе открит около 18.30 часа на 31 май от случаен гражданин, пътуващ от Пловдив за Сунгурларе в близост до мантинелата на второстепенен път на около километър от Карнобат.

Веднага са алармирани полицейските органи и са започнати следствено-процесуални действия. При извършения оглед е било невъзможно да се определи самоличността или пола на трупа и за това същия е откаран в бургаската болница за аутопсия.

Родителите на Мария Добрева са сигнализирали за изчезването й в РПУ-Карнобат на 27 май. По данни на роднини, момичето излязло от дома си на улица "Елин връх" 13 на 26 май около 20.00 часа и казало, че излиза с приятели.

След като вечерта обаче не се прибрало родителите сигнализирали в РПУ- Карнобат. Болезнена ревност е причината за трагедията с изгорялото момиче от Карнобат.

В момента се извършва аутопсията на 18- годишната Мария Добрева. До момента обаче е трудно да се констатира дали момичето е било насилвано и дали има следи от побой, тъй като трупът е на 100 процента овъглен и обезобразен.

Приятелят й по всяка вероятност е залял жертвата с бензин и след това я запалил.

От полицията в Бургас допълниха, че вече има задържан във връзка с убийството. Това е 22-годишен младеж, приятел на убитата, заподозрян за извършването на убийството и опитът за прикриването му. Мъжът с инициали В.Я. е от Карнобат.

Късно снощи той е задържан за 24 часа и днес се очаква да му бъде повдигнато обвинение. Разпитват се съседи, познати, съученици на Мария.

Арестуваният не е криминално проявен. Работата по доказване на престъплението продължава.