Най-обективните оценки за качеството на новото съоръжение съвсем естествено са тези на специалистите. Безспорно Найден Боричев е именно такъв - от четири години той е треньор по фигурно пързаляне, преди това като състезател участник в европейски и световни първенства и много силни турнири по цял свят.

Той бе в Ботевград при откриването на ледената пързалка заедно с три свои малки възпитанички - Ива, Симона и Амина, които заедно с талантливата певица от Ботевград Любомира Вушева направиха впечатляващ спектакъл пред официалните гости начело с вицепремиера Симеон Дянков.

"Изненадан съм от прекрасното състояние, в което се намира пързалката. Радващо е, че тя е чисто нова. Рядко в България можем да видим пързалка в такова състояние, с такава атмосфера.  Завиждам на жителите на Ботевград, че ще имат прекрасно място, където да се забавляват на кънки.

Наистина размерите на пързалката са по-малки от стандартните. Но това в никакъв случай не бива да обезкуражава. Не е никакъв проблем човек да се научи да се пързаля и върху по-малка площ.

Преустанових състезателната си кариера преди четири сезона и съм се отдал само на треньорската професия. Надявам се  още такива деца като тези, които сега съм довел тук, да радват българското фигурно пързаляне. Пък дай боже след време и някое дете от Ботевград да излезе на световния лед.