В Китай бе пусната в продажба поредната имитация на мобилно устройство на Nokia- този път създадено по подобие на Интернет таблета Nokia N800.

Устройството се носи крайно "благозвучното" название Z7IJX-71100 и се лансира от китайците като комбинация от мобилен телефон и портативен медиаплеър. То е в състояние да работи в GSM/GPRS мрежи (900 / 1800 MHz) и разполага с 3.2-инчов сензорен дисплей с резолюция 320 х 240 пиксела. Интересно решение на производителите е да включат две камери - и двете с 1.3-мегапикселен сензор, и Bluetooth модул.

Окомплектовката на устройството също е донякъде нестандартна - освен самия телефон купувачите получават две взаимозаменяеми батерии с капацитет 1100 mAh, както и карта с памет в формат microSD (128MB). Не се посочва колко е животът на батерията, така че можем само да гадаем за мотивите за предоставянето на втора батерия.

В общи линии спецификациите не са особено впечатляващи, но поне като дизайн китайците са успели да постигнат известна прилика с оригинала. При наличието на многобройните бутони отдясно и четирипосочния навигационен бутон в горния ляв ъгъл също така устройството вероятно би свършило нелоша работа и като портативна игрова конзола (поддържат се Java игри).

В общи линии става дума за доста посредствено менте, единственият плюс на което е приличният екран, както и цената от $140.