Само 11 от 17-те повикани състезателки се явиха днес на сбора на женския национален отбор по волейбол, който замина от София за Правец за началото на своята подготовка за Европейското първенство в Италия и Сърбия.

Най-голямо впечатление направи отсъствието на лидерките на отбора Ева Янева и Страшимира Филипова. За тях мениджърът на тима Валентин Помаков обясни пред BGvolleyball.com, че са получили по-дълга почивка и ще се явят чак на 5 август. По здравословни причини на автобуса не се качиха още Добриана Рабаджиева, Цветелина Заркова и Христина Русева. Последната обаче дойде да изпрати своите съотборнички. С подобна цел на сбора дойде и Надежда Шопова, която не попадна сред избраничките на Драгутин Балтич за този етап от сезона. Емилия Николова също не замина за Правец поради лични ангажименти в София.

Така старши-треньорът Балтич и новият му помощник Димо Тонев поведоха към града на Тодор Живков следните волейболистки: Лора Китипова, Цветелина Николова, Елена Колева, Елица Василева, Кремена Каменова, Мария Каракашева, Таня Събкова, Габриела Коева, Нася Димитрова, Ивелина Монова и Кристин Колчагова.

Снимка: bgvolleyball.com