В контролна среща, играна тази вечер в Ботевград, Балкан бе победен от шампиона на Кипър ЕТА Енгоми със 74-83 (15-27, 21-17, 19-24, 18-16). Още в първата част с доста грешки и неточна стрелба домакините натрупаха пасив от 12 точки. Във втората заиграха по-добре, но недостатъчно, за да направят пълен обрат. През второто полувреме гостите, в чийто състав са трима американци, нигериец, швед с конгоански произход, двама от бивша Югославия и литовец,  продължиха да контролират играта, имаха и по-добра защита и спечелиха заслужено.

Зелено-белите не можаха да поведат нито веднъж в мача. Те направиха твърде много грешки - 21, по равно в двете полувремена. Някои от тях бяха направо досадни, като такива при вкарване на топката след кош и лошо адресирани пасове. Стрелбата им за 3 точки бе едва 22 процента - 6 от 27, при 2 от 13 през първите две части. Отстъваха и в борбата под двата коша - 26 срещу 36 овладени топки. От всички показатели Балкан бе по-добър само при изпълнението на наказателни удари и - което е радващо - по броя на отбелязаните точки от бързи атаки.

За Балкан най-много точки - 17, отбеляза Станимир Маринов с 8-3 от тройката. С по 14 са Любомир Лилов и Цветелин Иванов. По 8 имат Джош Кроуфърд и Димитър Маринчешки, с 5 е Димитър Филипов.

За ЕТА Енгоми над всички бе американецът Кен Тат с 16 точки, трима отбелязаха по 10 - Борис Лалович, американецът с малтийски паспорт Джошуа Джаксън  и Рей Шоун.