Съветниците утвърдиха основните месечни възнаграждения на кметовете и кметските наместници в Община Ботевград, както следва: Георги Георгиев – 1462 лева; Сашо Денкин, кмет на Врачеш – 700 лева, Георги Мишев,  кмет на Новачене – 700 лева, Даниел Дилов, кмет на Литаково - 700 лева, Веселин Драганов, кмет на Трудовец – 650 лева, Иван Иванов, кмет на Скравена – 650 лева, Иванка Ценева, кметски наместник на Гурково – 450 лева, Цветослав Борисов, кметски наместник на Радотина – 450 лева, Цеца Цонкова, кметски наместник на Елов дол – 450 лева. Кирил Вълков, Краево – 350 лева, Кирил Павлов, Рашково – 350 лева, Георги Василев, Боженица – 350 лева и Йонка Йотова, Липница – 350 лева.
Предложението за размера на възнагражденията направи кметът Георги Георгиев.  За разликата в заплатите на кметските наместници той се мотивира така: „Повечето от кметските наместници са пенсионери. По-високи заплати би трябвало да получат онези от тях, на които им предстои да се пенсионират през този мандат. Георги Георгиев каза още, че не е доволен от работата на кметовете на големите села и допълни: „Аз ги уважавам, ние сме екип, но те трябва да знаят, че заплатата им се определя според свършената работа”. Градоначалникът определи Иван Иванов като „най-големия галеник сред кметовете на селата”. „Политическа грешка е, че му осигурихме комфорт да се състезава сам със себе си”, отсече Георгиев.
В отговор на нападките Иван Иванов заяви: „Не ме интересува оценката, която Вие ми давате, а тази на хората от Скравена. За мен гласуваха 73% от избирателите, защото знаят, че влагам в работата си ум, сърце и желание и ще продължавам да го правя. Винаги съм изпълнявал съвестно и отговорно служебните си задължения. Бил съм там, където е имало нужда от мен. Контролирал съм всички ремонтни дейности в селото, с изключение на едно асфалтиране на улица, за което не бях уведомен, че е започнало.”.
Думата за изказване по предложението на кмета Георгиев поиска Петя Кочкова. „Това не е другарски съд за нравоучение на кметовете. Намалявате заплатите на другите, а в същото време Вие се смятате за най-работливия. Това е наглост и нахалство”, каза тя и предложи заплатата на градоначалника да бъде намалена на 1200 лева. Общинският съветник Цветан Миньовски изрази мнение, че трябва да бъде даден равен старт на кметовете на големите села. Предложенията на двамата общински съветници обаче не получиха достатъчна подкрепа в Общинския съвет.
По искане на Георги Георгиев, в докладната за утвърждаване на кметските заплати бе внесено допълнение, според което "Общинският съвет упълномощава кмета на Ботевград да намалява до 30% в рамките на месеца възнагражденията на кметовете на селата, ако не си изпълняват служебните задължения".