Заупокойна молитва в памет на жертвите при пътнотранспортни произшествия ще бъде отслужена на 20 ноември от 10.30 ч. в новата църква „Свето Успение Богородично”. На службата ще присъстват служители на полицейското управление, съобщиха от РУП – Ботевград.  
По идея на Генералната асамблея на ООН от 26 октомври 2005 година всяка трета неделя на месец ноември е определена за Световен ден за възпоменание на хората, загинали при катастрофа.
Статистиката сочи, че всяка седмица у нас при пътнотранспортни произшествия загиват повече от 15 души. Над 150 са пострадалите с тежки наранявания, а част от тях остават с трайни увреждания за цял живот. Мъже, жени и деца приключват своя жизнен път или остават инвалиди заради чужди или свои грешки.
Голяма част от нещастията по пътищата са предсказуеми и предотвратими. „За да постигнем нашите амбициозни цели за намаляване на загубите от пътнотранспортните произшествия, ще продължим да прилагаме системен подход за осигуряване на безопасността на движението. Глобалната криза в областта на безопасността на движението може да бъде преодоляна само с помощта на многосекторно сътрудничество и партньорство с участието на всички заинтересовани страни от държавния и частния сектор и с привличане на гражданското общество. Ние вярваме, че заедно можем да спасим живот и да работим за постигане по-висока безопасност по пътищата на нашата страна", се казва в писмо на министър Цветанов до институциите.
20 ноември е и ден за благодарност към лекарите, полицаите, пожарникарите, към всички, оказали помощ на пострадали при пътнотранспортно произшествие.