Жителите на Катуница се страхуват от Кирил Рашков. Това каза в съдебната зала в Асеновградския районен съд свидетелят Веселин Христов, където тече делото срещу циганския бос.

Христов цитира част от думите, отправени от Рашков към него и приятелката му. „Аз не бия, аз направо убивам. Ще ви продам децата за проститутки”, заплашил Цар Киро.

Асеновградският районен съд даде ход на делото срещу Кирил Рашков. Срещу него има повдигнати две обвинения за престъпления по чл. 144, ал.3 от НК – за това, че на 23 септември 2011 г. в с. Катуница се е заканил с убийство на Веселин Христов и Иванка Петрова и това заканване би могло да възбуди основателен страх за осъществяването му. Трима адвокати защитават Рашков в съда.

Кирил Рашков се е интересувал има ли възможност да си извади нови документи, за да замине за Сърбия докато нещата се оправят, разказа  Ивайло Димитров, полицай от СДВР и свидетел по делото. Рашков е попитал това свидетеля Димитров докато е бил конвоиран към София, където са го скрили от хората по време на размириците. Интересувал се е от тази възможност, тъй като неговите документи са останали в Катуница.