Преди малко пресцентърът на областната администрация предостави информация за обстановката в областта.
Нарушено е електрозахранването в селата Дръмша, Дреново и Царичина в Община Костинброд поради паднали  дървета върху  ел.мрежата. Екипи на ЧЕЗ работят по отстраняване на повредата.
Частично прекъсване поради тежките метеорологични условия има в общините Своге /с. Реброво, Томпсън, Владо Тричков/ и Костинброд /с. Чибаовци, Понор и Бучин Проход/ Драгоман. По информация от дежурния  по електрораэпределение  на територията на община Годеч съществуват сериозни проблеми. Работи се от екипи по отстраняване на повредите.
В община Костинброд, селата Понор,Чибаовци,Бучин проход и Градец са с режим на водата поради нисък дебит неповлиян от атмосферните условия.
Обявено е бедствено положение в община Годеч и община Своге.
   Затруднен  е достъпа до населените места:
В Община Драгоман няма достъп до с.Долно ново село.
В Община Годеч силно затруднен е  достъпа до селата:Гинци, Бракьовци, Губеш и Комщица. Снежната покривка е около 120 см.
В община Своге между селата Габровница и Еленов дол и между манастир Седемте престола и махала Медов дол не е почистено и няма достъп.  
В община Ихтиман – не е почистен пътя до с. Мухово и между с. Вакарел и Поибрене.
В община Етрополе – силно затруднен е достъпа до с. Ямна, а до махала Оселна няма достъп.
До всички останали  населени места в Софийска област е осигурен достъп, като се доставят продукти от първа необходимост и медикаменти, но снежната покривка е между 25-50 см. Най-тежка е обстановката в общините Годеч и Своге, като там снежната покривка е между 80 – 100 см.
Няма данни за нарушение движението на  автобусния транспорт, но в общините Своге, Годеч и Костенец е затруднен.
Кметовете на общините са създали организация за провеждане на неотложни аварийно спасителни работи, съгласно плановете за спасителни дейности.