Днес, 31 март 2012 година, етрополците, които живеят и работят в София, дойдоха отново на станалата отдавна традиционна земляческа среща. В ресторант „Форум” в НДК се събраха над 200 човека от София и Етрополе. Атмосферата обаче не беше като при срещане на хора, които не са виждали една година, а като на съграждани, които са се разделили преди малко и днес са се събрали да послушат и видят изпълненията на художествените колективи от НЧ „Тодор Пеев-1871”:  Творческо студио „Акварели” на Николай Христов и състав „Ретротон” на Виолета Цолова. В съчетание с народните танци на част от ансамбъл „Балканска младост” с ръководител Калинка Пушкарова.
Младежката духова музика зарадва присъстващите с богат „коктейл” от народни хора, танцови изпълнения и музика „за душата”.
Срещата откри председателят на Етрополската земляческа дружба „Тодор Пеев” в София Павлин Бончев, като покани с едноминутно мълчание и ставане на крака да се  почете паметта на починалите етрополци от последната среща до днес. Той отново припомни поводът на провежданите през годините такива срещи и пожела весело настроение с участието на пристигналите самодейци от НЧ „Тодор Пеев-1871” от Етрополе. 
Кметът на Общината инж. Богомил Георгиев поздрави присъстващите от името на обществеността на гр. Етрополе, на общинското ръководство и на народния представител Емил Димитров с настъпилата пролет, с пожелание за бодро настроение и хубава предстояща среща.
След това запозна присъстващите с развитието на Етрополе и Общината, с бюджета за годината и с различните проекти, които се осъществяват в момента и онези, по които ще се работи в бъдеще. Със социалната политика, която е основна грижа на ръководството на Община Етрополе в интерес на възрастните хора, учениците и децата, както и за всички жители в града и в селата за повишаване на тяхното европейско самочувствие.
След това покани всички етрополци на празника на етрополските зетьове който е планиран да бъде на 1, 2 и 3 юни т.г.
С кратко приветствие се обърна към етрополските земляци от София и Янка Филипова,   с пожелание за крепко здраве, дълголетие и повече вяра в себе си.
Срещата продължи до късния следобед с много настроение, много танци и хора под звуците на Младежката духова музика.