Продължава програмата на група ГЕОТЕХМИН «Нашето зелено утре»

На 6 април 2012 г. служители от Геотехмин ООД, Елаците-Мед АД и Геотрейдинг ООД, работници от горското стопанство и 30 ученици и учители от СОУ «Христо Ясенов», ОУ «Христо Ботев» и Професионалната гимназия в Етрополе засадиха фиданки от явор, бял бор и бук върху 10 дка опожарени горски терени в местността Пътно Бърдо над Черни вит, които са част от горския фонд на Етрополска община. От СОУ «Христо Ясенов» бяха дошли предимно спортисти от школата на Христо Стоичков с възпитателката Цветанка Спасова; Кати Дочева и Иван Кринчев доведоха ученици от горните класове на Професионалната гимназия, а Мариана Дончева придружаваше учениците от ОУ «Христо Ботев». В групата беше филдешерката на гимназията Галя Пешева. Местните доброволци бяха организирани от Диана Иванова - Старши експерт "Евроинтеграция и Връзки с обществеността". Водач на групата от Етрополе беше Митко Миков – лесничей към звено «Общински гори» в Общинска администрация.
Залесяването започна с инструктаж по безопасност на труда, след което практически указания за засаждането даде Цветомир Симеонов, ръководител на звено «Общински гори» в Етрополе. Засаждането стана по технологичен план върху подготвените от доброволците от група ГЕОТЕХМИН и горското стопанство миналата есен 5 000 линейни метра тераси. Създадената добра организация от страна на ръководителите и сериозното отношение към работата на доброволците даде добри резултати. В края на работния ден беше отчетено, че 50-те доброволци са засадили около 3 000 фиданки.

Акцията е продължение на инициативата на Геотехмин и Елаците-Мед „Нашето зелено утре”, която предвижда до 2013 г. на територията на регионите, където работи дружество Елаците-Мед АД да бъдат засадени дръвчета върху площ от 30 дка. Програмата се реализира на общински терени със собствени средства и доброволен труд на служители от дружествата и партньорството на общините и местните общности.
Междувременно в Седмицата на гората Елаците-Мед и Геотехмин ООД извършиха и доброволно озеленяване в градска среда в шест общини от Средногорието. Бяха засадени японска дюля, офика, кипарис, люляк, липа, туя и др.
Зелената програма е част от програмата на група ГЕОГЕХМИН за корпоративна социална отговорност. Тя е разработена с цел подобряване на параметрите на околната среда в региона на  Елаците-Мед, като се създават зелени площи със защитна функция, опазване на горския фонд, предотвратяване на измененията на климата, както и повишаване екологичната култура на работещите в предприятието и на населението в общините.