Днес сутринта новината за шампионската титла на отбора бе обявена тържествено от директора Трифон Трифонов  пред целия колектив на училището. От своя страна капитанът на тима Денис Петков му връчи спечелената купа за първото място.

В Златоград баскетболистите на УКТЦ бяха повече от категорични във всичките си мачове, спечелени с над 40 точки разлика.  Треньор на отбора бе преподавателят Валери Стефанов, за консултант бе привлечен националния селекционер на кадети Петър Клечков, водач бе Цветелин Цветков.

В поздравленията си директорът благодари на всички, които имат заслуга за титлата - играчите, екипа, както и на треньорите на момчетата в клубните им отбори - Михаил Михайлов в Балкан и Йордан Колев в Лукойл Академик.

Участието на отбора на Ученическите игри стана с подкрепата на ръководството на община Правец, като кметът Румен Гунински бе подарил екипи за финалите. От негово име зам. кметът на общината Васил Симеонов, който е възпитаник на Компютърното училище и бивш баскетболист, прочете поздравителен адрес към шампионите.

Със спечелването на титлата отборът на ПГ по КТС получи право на участие в Световните средношколски игри по баскетбол, които са догодина в Кипър.

На церемонията бяха поздравени и други двама ученици на УКТЦ, които спечелиха отличия от европейското първенство по таекуондо миналия месец - Теодора Николова и Слави Василев.