Футболният отбор на Мургаш Врачеш завърши на пето място в тазгодишното юбилейно десето издание на Каменица Фен Купа, което се проведе в София. Момчетата от Врачеш заеха това изключително престижно място в надпревара с още 350 отбора от цялата страна.

Началото бе квалификационният двубой на 1 април срещу тима на Олимп на стадион Академик – 4-ти километър, който Мургаш спечели с убедителното 5-0. С този успех отборът на Мургаш се класира за полуфиналните мачове, състояли се на 1 и 2 юни. В тях врачежани се справиха с етрополския отбор Ивайло Гръбчев, като се наложиха с 1-0, но резултатът не отговаря на пълното им превъзходство. Те изпуснаха поне десет голови положения, но все пак с гол на Цветелин Николов минути преди края логичното се случи. Същия ден Мургаш излезе срещу софийския тим Valex и го разгроми с 6-1, като по този начин се класира за финалите на 3 юни.

В първия двубой момчетата от Мургаш победиха отбора на Черния балет с 2-0, като съперникът им се отърва само с тези две попадения. Едва 20 минути по-късно в осминафинален двубой играчите на Мургаш се справиха и с друг столичен тим – Вендета с попадение на бившия голмайстор на Балкан Стоян Боновски. Веднага след това те излязоха на четвъртфинал срещу шампиона на Каменица Къп от 2011 – тима на Клетката. Мургаш поведе с 1-0, но до края имаха малшанс, отстъпиха с 1-4 и не можаха да стигнат до полуфиналния мач.

В последвалия банкет обаче футболистите от Врачеш бяха над всички, преминаха и четвъртфинала, и полуфинала, а на финала останаха без съперник и се състезаваха сами със себе си.